Aanbod programma’s

hhw algemeen training overzicht van boven

Programma’s

Belgian Cell Dogs biedt verschillende programma’s aan. Binnen het reguliere trainingsprogramma worden gedetineerden begeleid bij het trainen van asielhonden. Belgian Cell Dogs past de trainingen aan, aan de doelgroep. De trainingen worden gegeven binnen Penitentiaire Inrichtingen, Jeugdinrichtingen, Jeugdzorgplus, Forensisch Psychiatrische Centra en Verslavingszorg. Daarnaast wordt het Puppy Power programma aangeboden waarmee in 2019 is gestart. Hierbij helpen gedetineerden bij het socialiseren van een nestje puppy’s.

Trainingsprogramma

In het trainingsprogramma van Belgian Cell Dogs werken gedetineerden en asielhonden samen. De gedetineerden helpen het gedrag van de asielhonden te veranderen. Tijdens de positieve training krijgen ze veel aandacht en liefde. Zo veranderen de asielhonden weer in lieve gezinshonden. De honden leren te gehoorzamen en ze leren om gewenst gedrag te vertonen. Dankzij gedragsverandering kunnen de asielhonden terugkeren in de maatschappij. Het trainingsprogramma heeft tevens een enorm positief effect op het welzijn van de gedetineerden. Er ontstaan vriendschappen. En door groei op sociaal vlak, bestaat er een grotere kans op een betere toekomst.

dutch cell dogs pi heerhugowaard asielhonden trainen met gedetineerden
puppypower ter peel instructeurs 2018 2 2

Puppy Power

Een pup maakt iets los in een mens. Een jong hondje is ontwapenend, een onbeschreven blad. Onbeschadigd. Bij gedetineerden ligt dit net even anders, het verleden volgt ze en dit is voor hen de kans om het voor de pups anders aan te pakken. Goede socialisatie en gewenning in de eerste levensweken van de pup zorgen ervoor dat deze op latere leeftijd geen angst of agressie ontwikkelt, maar een stabiele huishond kan worden. Het trainen van pups laat gedetineerden meer ontspannen, laat de bloeddruk dalen en het zelfvertrouwen groeien. Het contact met de puppy vermindert stress en kan door de aanmaak van oxytocine zelfs helpen bij depressies of posttraumatische stress. De gedetineerden leren de puppy aan om gewenst gedrag te vertonen en zien op deze manier zelf ook wat het hen oplevert. Buiten dat aanvaardt een puppy zijn baasje altijd zoals hij is. Zonder enig oordeel.

Interesse?

Sluiten de programma’s aan bij jouw inrichting? Of wil je meer informatie ontvangen over een van deze programma’s? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kijken graag met jou naar de mogelijkheden.

T.0497 – 55 02 67
E. info@dutchcelldogs.nl

dutch cell dogs match maken

Geef asielhonden een
tweede kans